Op zaterdag 28 september is het weer zover. Dan staat er een corteo op het programma voor de wedstrijd tegen PSV. De corteo start om 14:00 uur vanaf het Stadhuisplein. Trommel je maten op en verzamel je op het Stadhuisplein om alvast in de stemming te komen. We hopen op een grote opkomst om alvast goed toe te leven naar de wedstrijd. Tevens kun je gedurende de matchday tegen PSV verschillende statements verwachten richting het supportersbeleid van de KNVB en met name de collectieve straffen waar zij de laatste jaren mee strooien. Niet alleen in Tilburg, maar bij verschillende clubs in het betaald voetbal.

Wedstrijden met lege tribunes, vakken, beperkende maatregelen voor een wedstrijdbezoek én onlangs nog gewijzigde speeltijden voor een wedstrijd van Willem II. Het beleid van de KNVB is gericht op repressie in plaats van het gastvrij ontvangen van voetbalsupporters. Daar zijn wij helemaal klaar mee.

Als voetbalsupporter word je vaak en veelal gecriminaliseerd en gestigmatiseerd. Hoewel de KNVB zegt naar landen als Engeland en Duitsland te kijken, lijkt hier in de praktijk geen sprake van te zijn. De KNVB strooit met collectieve straffen in Nederland, waardoor Willem II dit seizoen ook al een wedstrijd zonder supporters op de KingSide heeft gespeeld. Eerder was de KingSide ook al meerdere keren leeg, net als vak E.

De KNVB denkt met dit beleid bepaalde supportersbeleving uit te bannen, door het collectief te straffen. Daar zijn wij het pertinent mee oneens. Of het nu gaat om een fakkel, bekertje op het veld of een spreekkoor: wij vinden dat het collectief nooit, maar dan ook nooit, gestraft mag worden voor zaken waar het overgrote merendeel niets mee te maken heeft. Het beleid van de KNVB zou in onze ogen meer gericht moeten zijn op wat wel kan, dan wat niet kan.

We zien jullie zaterdag

Wij gaan er vanuit dat iedereen klaar is met collectieve straffen en de manier hoe de KNVB kijkt naar voetbalsupporters. We zien jullie dan ook graag zaterdag 28 september om 14:00 uur op het Stadhuisplein en daarna in de kroeg of het stadion. Laten we samen een vuist maken tegen het beleid.

Goed om te weten: het wordt een corteo zoals je gewend bent van de corteo’s van Willem II. Gericht op sfeer en beleving dus. Je hoeft dus niet bang te zijn voor een collectieve demonstratie, het wordt een sfeervolle tocht naar Tilburg zuid, maar wel een waarin we onze onvrede uiten richting het beleid.

Zaterdag 28 september staat er nog meer op het programma. Daarover wordt later meer gecommuniceerd.

Voor Willem II, tegen collectieve straffen!

Supporterscollectief Willem II